#gaveimpactmakers

Om de startende impactondernemer inspiratie, tips en kracht te bieden komen op deze pagina (en uiteindelijk het boek ‘Gave Impact Maken’) meerdere #gaveimpactmakers aan het woord. Zij vertellen hoe en waarom zij zijn begonnen en wat ze drijft om door te blijven gaan.


Gave impact maken kan op veel manieren. Jellie Tiemersma is daar het levende, inspirerende bewijs van. Als ondernemer draagt ze onder andere als spreker of dagvoorzitter bij aan evenementen, doet interim-managementklussen en begeleidt grote en kleine bedrijven (startups) bij verandervraagstukken. Maar ze bekleedt ook bestuursfuncties en is lid van raden van advies en toezicht. De rode draad in dit alles? Diversiteit en inclusie. Uit het fijne interview met Jellie komt een mooi verhaal met een krachtige boodschap: je kunt als individu verantwoordelijkheid pakken om grotere organisaties op hún verantwoordelijkheid te wijzen.


Max Meijer van Green-Side is de eerste #gaveimpactmaker die ik interviewde voor het boek-project Gave Impact Maken. Via dat interview stuitte ik ook op Léon Polman, bij wie het Green-Side verhaal was begonnen. Uit beide interviews is een mooi, inspirerend verhaal ontstaan. Over hoe anders kijken leidt tot anders handelen. En over aanhaken bij iets bestaands en op die manier gave impact maken.


Uit het verhaal van Anoek Meijer alleen zou je al een compleet boek kunnen schrijven. Niet alleen door de vele verschillende dingen die ze doet. Voor, zoals ze zelf mooi zegt, de mensen die wat verder van de massa afstaan. Maar ook door intense levensgebeurtenissen, die haar uiteindelijk heel veel hebben gebracht en naar eigen zeggen ‘het beste waren wat me kon overkomen’. Waaronder een zwaar auto-ongeluk, waarbij ze in haar eigen kappersbus van achteren werd aangereden.