Hoe het begon…

Gezocht: Inspirerende, gave impactmakers die graag iets vertellen over hoe ze ooit zijn begonnen! Voor een boek(je) over beginnen met #impactondernemen.

Met die oproep op Linkedin begon mijn fijne tocht langs diverse #gaveimpactmakers.

Ik was net begonnen met het schrijven van een boek(je). Met als werktitel ‘Gave Impact Maken’. Over de eerste stappen die je kunt nemen om een impactvolle(re) invulling te geven aan je leven. Het gaat om impactondernemen in brede zin. Van je eigen onderneming tot het starten van of aansluiten bij een coöperatie of andersoortig ‘commons’-initiatief.

Insteek is dat het inderdaad een boek-je wordt. Een beetje in de stijl van Austin Kleon (o.a. Show your Work, Keep Going). Met ook eigen tekeningen (bij deze post twee eerste schetsen uit voorlopige hoofdstuk 2 ‘Start met Waarom’. Met o.a. een poging tot visualiseren van een mooie Linkedin-post van Kees Klomp vorig jaar. Over het vinden van de wereldproblemen in je dorp of wijk of straat. En daar het verschil maken. “Begin daar waar je een directe invloed uit kunt oefenen.” zie: https://lnkd.in/emB4ii3k).

Net zoals de boekjes van Austin Kleon mij, in korte leestijd, enorm hebben geholpen, moet ook dit een boekje worden dat je in 2 á 3 uur uitleest. In de trein of bus. Of bij je ouders thuis, tijdens familie weekenden, zoals ik deed. Of in etappes, op bijvoorbeeld de wc 😊. Om je net dat laatste zetje te geven om te beginnen. Of om je net even wat steun en energie te geven om door te zetten op moeilijke momenten.

Naast het delen van het FitGaaf!-verhaal, wil ik in het boekje heel graag inspirerende voorbeelden een podium geven. Van gave impactmakers met verschillende achtergronden. Die in verschillende vormen met hun bedrijf, werk of initiatief een grote, positieve impact hebben op de wereld om zich heen. En die dat veel belangrijker vinden dan zaken als veel geld verdienen, steeds groter willen wonen of de nieuwste auto of technische snufjes willen hebben.

Er zijn al een paar gave impactmakers aan boord!
⭐ Een alleenstaande moeder met een rocky levensverhaal, die zich nu als ZZP’er vol overgave inzet voor andere alleenstaande moeders.
📗 Een twintiger die tijdens zijn studietijd met anderen is begonnen aan een superleuk groen project. (En dat nu uitbouwt naast zijn baan).

Focus ligt op de eerste stappen in het impactavontuur. Hoe ben je tot de eerste ideeën gekomen? In welke vorm ben je begonnen (ondernemerschap, een coöperatie of iets heel anders)? Hoe heb je het eerste startkapitaal (niet alleen geld, maar ook talenten, inzet en skills van anderen) geregeld?

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *